Takom 2130 1/35 Ölçek, Alman Ağır Tankı, Sd.Kfz.182 King Tiger, Late Production (2 in 1), Plastik Model kiti (TK2130)

Marka : TAKOM
Fiyat : ₺2.080,51(KDV Dahil)
Stok Miktarı : 0
Barkod : 6924007792420

sezon kodu

Ölçek : 1/35 ÖLÇEK

 

Takom 2130 1/35 Ölçek, Alman Ağır Tankı, Sd.Kfz.182 King Tiger, Late Production (2 in 1), Plastik Model Kiti

Marka: Takom
Stok Kodu: TK2130
Ölçek: 1/35 (Gerçeğinin 35 kez küçültülmüş modelidir)
Tipi: Model kit (yapıştırarak birleştirmek ve boyamak gerekir)
Malzeme: Plastik

Sd.Kfz.182 King Tiger Maketi İçindekiler

  • Plastik enjeksiyon parçalar
  • Dekal
  • Montaj Kılavuzu
  • Photo Etched
 

Sd.Kfz.182 King Tiger Maketi Özellikleri

  • Plastik parçalardan oluşmaktadır.
  • Parçaları yerinden çıkarmak için çerçeve makası kullanınız.
  • Parçalardaki çapakları temizlemek için maket bıçağı ve zımpara kullanınız.
  • Parçalar arası oluşacak boşlukları dolgu malzemesi (Putty) ile doldurun ve zımparalayınız.
  • Kutu içinden yapıştırıcı ve boya çıkmamaktadır.
  • İçerisindeki montaj kılavuzu ile gerekli birleştirme işlemlerini yapabilirsiniz.
  • Kılavuzda belirtilen renklerle boyamanız tavsiye edilir.
 

BU ÜRÜNÜ BİTİRMEK İÇİN İHTİYACINIZ OLAN MALZEMELERİ SAYFANIN EN ALTINDA BULABİLİRSİNİZ

 
Hobbytime Yorumu

PzKpfw VI Ausf. B Tiger II veya halk dilinde Konigstiger (Polonya kraliyet kaplanı), II. Dünya Savaşı'ndan kalma bir Alman ağır tankıydı. Aracın ilk prototipleri 1943 yılında üretildi ve seri üretime 1944-1945 yıllarında devam edilerek 487 adet araç üretildi. Tiger II, 700 hp üreten tek bir Maybach HL 230 P30 motorla güçlendirildi. 1 adet 88mm PaK 43 L/71 top ve 2 adet 7.92mm MG34 makineli tüfekle silahlandırıldı.

PzKpfw VI Ausf. B Tiger II, Ocak 1943'te Albert Speer'in Henschel ve Porsche fabrikalarında Alman silahlı kuvvetleri için yeni bir ağır tank tasarlaması için görevlendirilmesiyle bağlantılı olarak yaratıldı. İlk prototipler bu yılın Ekim ayına kadar hazırdı ve Henschel şirketi tarafından tasarlanan bir araba, Porsche tarafından tasarlanan bir kuleye (sözde Porsche kulesi) sahip yeni tankın 50 birimiyle seri üretime girdi. Kraliyet kaplanı, o zamanlar Kızıl Ordu'nun veya Müttefiklerin herhangi bir zırhlı aracını 1500-2000 m mesafeden yok edebilecek harika bir tanksavar silahına sahipti. Aynı zamanda çok iyi zırhlanmıştı ve zırhının hatları dikkatli bir şekilde şekillendirilmişti. Aslında yeni Alman tankı, 1000-1200 m'nin üzerindeki mesafelerdeki çoğu düşman aracı için ulaşılamazdı. Kuşkusuz Tiger II'nin birçok dezavantajı vardı: Her şeyden önce, motor kesinlikle çok zayıftı, bu da 11 ton daha hafif Tiger I ile aynıydı. Şanzıman da hasar gördü. ve son derece arızalı ve arızalanmaya eğilimli olan aktarma organlarının tamamı. Tiger II'nin üretimi de inanılmaz derecede zaman alıcı ve pahalıydı; Almanya'nın 1944-1945 döneminde cephelerdeki zor durumu dikkate alındığında bu da büyük bir eksiydi. Royal Tiger, 503. Ağır Tank Taburu ve 101. SS Ağır Tank Taburu'nun bir parçası olarak 1944 yazında Normandiya operasyonu sırasında ateş vaftizini aldı. Daha sonra bu tanklarla donatılmış birimler 1944-1945'te Doğu Cephesinde de savaştı ve belki de tek operasyonda en fazla sayıda Tiger II tankı 1944-1945'in başında Ardennes'deki saldırıda kullanıldı.

 

Takom Hakkında

Takom, Çin merkezli bir başka tanınmış ölçekli model markasıdır. Şirket, ayrıntılı kitlerinin kalitesi ve farklı dönemlere ve çatışmalara ait askeri araçlara ve tanklara odaklanmasıyla itibar kazanmıştır. Takom'un modelleri doğrulukları ve detaylara verdikleri önem ile karakterize edilir. Şirket, gerçek araçların aslına sadık bir şekilde çoğaltılmasını sağlamak için en son kalıp yapım teknolojisini kullanıyor. Kitleri genellikle geniş bir parça ve aksesuar yelpazesi içerir ve modelleyicilere modellerini tercihlerine göre kişiselleştirme ve detaylandırma olanağı verir. Takom, Panzer ve T-55 gibi ikonik tanklar da dahil olmak üzere çok çeşitli olağanüstü modeller piyasaya sürdü. Ayrıca farklı dönemlere ait zırhlı araç, piyade savaş aracı (IFV) ve diğer askeri araçların modellerini de ürettiler. Takom, tank ve zırhlı araçların yanı sıra uçak, gemi ve sivil araçlar gibi diğer alanlara da yöneldi. Ancak asıl odak noktası askeri modeller olmaya devam ediyor.

Maket Yapım Kılavuzu
Ölçek
1/35 ÖLÇEK
STOK DURUMU
YENI
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR