Mistercraft E041ST 1/48 Piper Cup L-4H Eğitim Uçağı Plastik Model Kiti, (12xBoya,2xFırça,Yapıştırıcılı Başlangıç Seti) (MRCE041ST)

Fiyat : ₺797,43(KDV Dahil)
Stok Miktarı : 8
Barkod : 5903852150419

sezon kodu

Ölçek : 1/48 ÖLÇEK

 

Mistercraft E041ST 1/48 Piper Cup L-4H Eğitim Uçağı Plastik Model Kiti, (12xBoya,2xFırça,Yapıştırıcılı Başlangıç Seti)

Marka: Mistercraft
Stok Kodu: MRCE041ST
Ürün Ebatları: 13,5 x 21,5 cm.
Ölçek: 1/48 (Gerçeğinin 1/48 kez küçültülmüş modelidir)
Tipi: Demonte kit (yapıştırıcı ile birleştirdikten sonra boyanması gerekir)
Malzeme: Plastik
Parça Sayısı: 45

Piper Cup L-4H Maketi İçindekiler

  • 12 adet boya
  • 2 adet fırça
  • 1 adet yapıştırıcı
  • Plastik enjeksiyon parçalar
  • Dekal
  • Montaj Kılavuzu.
 

Özellikleri

  • Demonte plastik parçalardan oluşmaktadır.
  • Parçaları yerinden çıkarmak için çerçeve makası kullanınız.
  • Parçalardaki çapakları temizlemek için maket bıçağı ve zımpara kullanınız.
  • Parçalar arası oluşacak boşlukları dolgu malzemesi (Putty) ile doldurun ve zımparalayınız.
  • Kutu içinden yapıştırıcı ve boya çıkmamaktadır.
  • İçerisindeki montaj kılavuzu ile gerekli birleştirme işlemlerini yapabilirsiniz.
  • Kılavuzda belirtilen renklerle boyamanız tavsiye edilir.
 

BU ÜRÜNÜ BİTİRMEK İÇİN İHTİYACINIZ OLAN MALZEMELERİ SAYFANIN EN ALTINDA BULABİLİRSİNİZ

 
Hobbytime Yorumu

İkinci Dünya Savaşı'nın sona ermesinden sonra uçuş kulüplerinde uçuş ekipmanının neredeyse tamamen bulunmaması ve uygun satın alma koşulları nedeniyle, İletişim Bakanlığı, bir Taylorcraft L-2 dahil olmak üzere 142 adet Piper L-4 Cub irtibat uçağını Amerikalılardan satın almaya karar verdi. Almanya'nın batı işgal bölgesindeki fazlalık. Bunlar L-4A, L-4B, L-4H ve L-4J versiyonlarıydı; hasarlı 120 makine de dahil olmak üzere, 300 dolar, geri kalanı için ise 550 dolar ödediler. İşlem 1946 yılı sonunda gerçekleşti. İlk Piper L-4H no. 43-30414 fabrikası, Kasım 1946'da hava yoluyla teslim edildi, 25 Mart 1947'de tescil edildi ve SP-AFX işaretlerini aldı. Uçakların geri kalanı iki aşamada demiryoluyla Polonya'ya ulaştı ve Słupsk'taki eski zeplin salonunda saklandı. Tüm uçakların tadilata ihtiyacı vardı. Bydgoszcz, Gdańsk, Poznań'daki Bölge Havacılık Atölyelerinde, Łódź'daki Havacılık Deneysel Atölyelerinde ve Bielsko'daki Planör Enstitüsünde onarımlar gerçekleştirildi (13 Piper). Bu uçakların pervanelerinin üretimi Łódź'daki Havacılık Deneysel Atölyeleri tarafından gerçekleştirildi. .

Yenilenen ilk uçaklar Nisan 1947'de uçtu. 1947'den 1950'ye kadar olan dönemde, bunlara art arda tescil işaretleri verildi, böylece toplam 127 Piper kaydedildi. 1949'da Bulgaristan'a 10 uçak satıldı. Piper'ların ana kullanıcıları, görünmez uçuşlarda eğitim ve öğretim için kullanıldıkları, ikinci kabine perdelerin yerleştirildiği ve acil durum uçağı olarak kullanıldıkları uçuş kulüpleriydi. Savaş sonrası ilk yıllarda uçuş kulüplerimizde kullanılan uçakların büyük bir kısmını Piper'lar oluşturuyordu, bazılarında çeşitli modifikasyonlar yapıldı.

1950'de Varşova'daki Merkezi Havacılık Enstitüsü'nde Müh. Tadeusz Chyliński, Piper Cub uçağının tıbbi uçağa dönüştürülmesi için tasarım, teknik ve atölye belgelerini hazırladı. Prototip için L-4A no. Praga D motor takılı 42-36714 fabrika numaralı SP-ARF Uçak, gövdenin açılan üst kısmı sayesinde arkadan yerleştirilen bir sedyeyle bir hastayı alabiliyordu. Okęcie'deki uçuş, Havacılık Enstitüsü'nden bir test pilotu olan Müh. Andrzej Abłamowicz. Piper'ın sıhhi versiyonunun 14 parçalık bir serisi, 1951 yazında Gdańsk'taki 4 No'lu Bölge Havacılık Atölyesi tarafından yapıldı ve 1951 Kasım ayının ortalarında ilk 6 parça, Hava Sıhhi Acil Durum Servisi'ne teslim edildi. . Bu uçaklar diğerlerinin yanı sıra şunları da taşıyordu: kayıt işaretleri SP-AFU, -AOE, -AMD, -ADH, -AIZ, -AKC. Sıhhi Piper 1955 yılına kadar Polonya'nın 13 ilinde kullanıldı.

 

Mistercraft Hakkında

Mistercraft Hobby Kits Kraf Polonya'da bir plastik model oyuncak şirketidir. Merkezi Doboroszyce bulunmaktadır. Mistercraft, plastik maket kitleri ve dekaller üretmektedir. Uçak, helikopter, gemi, araba ve çeşitli Dünya savaşlarına ait araç maketlerini bulabilirsiniz.


 
Ölçek
1/48 ÖLÇEK
STOK DURUMU
YENI
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR