Mistercraft D182ST 1/72 Spitfire LF Mk. XVIe Packard Savaş Uçağı Plastik Model Kiti, (12xBoya,2xFırça,Yapıştırıcılı Başlangıç S (MRCD182ST)

Fiyat : ₺699,36(KDV Dahil)
Stok Miktarı : 6
Barkod : 5903852141820

sezon kodu

Ölçek : 1/72 ÖLÇEK

 

Mistercraft D182ST 1/72 Spitfire LF Mk. XVIe Packard Savaş Uçağı Plastik Model Kiti, (12xBoya,2xFırça,Yapıştırıcılı Başlangıç S

Marka: Mistercraft
Stok Kodu: MRCD182ST
Ürün Ebatları: 12,6 x 15,6 cm.
Ölçek: 1/72 (Gerçeğinin 1/72 kez küçültülmüş modelidir)
Tipi: Demonte kit (yapıştırıcı ile birleştirdikten sonra boyanması gerekir)
Malzeme: Plastik
Parça Sayısı: 40

Spitfire LF Mk. XVIe Packard Maketi İçindekiler

  • 12 adet boya
  • 2 adet fırça
  • Düzlem modeli
  • Lehçe montaj talimatları.
  • ABD Havacılık USAF 4. Filo FN 951 Pilot Kaptan Frank Hill Hava Üssü Kuzey Afrika 1943
  • Plastik modeller için fırçalı tutkal
 

Özellikleri

  • Demonte plastik parçalardan oluşmaktadır.
  • Parçaları yerinden çıkarmak için çerçeve makası kullanınız.
  • Parçalardaki çapakları temizlemek için maket bıçağı ve zımpara kullanınız.
  • Parçalar arası oluşacak boşlukları dolgu malzemesi (Putty) ile doldurun ve zımparalayınız.
  • Kutu içinden yapıştırıcı ve boya çıkmamaktadır.
  • İçerisindeki montaj kılavuzu ile gerekli birleştirme işlemlerini yapabilirsiniz.
  • Kılavuzda belirtilen renklerle boyamanız tavsiye edilir.
 

BU ÜRÜNÜ BİTİRMEK İÇİN İHTİYACINIZ OLAN MALZEMELERİ SAYFANIN EN ALTINDA BULABİLİRSİNİZ

 
Hobbytime Yorumu

Supermarine Spitfire - İngiltere'nin Southampton kentindeki Supermarine fabrikasında inşa edilen tek kişilik bir İngiliz avcı uçağı. Polonyalıların da savaştığı, II. Dünya Savaşı sırasında kullanılan en ünlü savaş uçaklarından biri.

1940 sonlarında Mk II versiyonunu kullanan pilotlar, Messerschmitt Bf 109F'nin, yüksek irtifa performansı da dahil olmak üzere her açıdan Mk II versiyonundan üstün olan yeni bir versiyonuyla karşılaşmaya başladı. Griffon motorlu Mk IV versiyonu motor sorunları nedeniyle üretime hazır olamadığı için, Mk III versiyonu da Merlin XX motor tedarikindeki eksiklikler nedeniyle üretime hazır olamadığı için geçici çözüm aranmasına karar verildi. . Bu süre zarfında Rolls-Royce, Merlin 45 motorunun Mk I veya II uçak gövdelerine kolayca takılabilen başka bir versiyonunu geliştirdi. Böylece böyle yapılmasına karar verildi ve Ocak 1941'de Mk II uçak gövdesinin motor yatağı yapısı güçlendirildi ve 1.440 HP kalkış gücüne sahip bir Merlin 45 motoru takıldı (daha sonra Merlin 46, 50 ve 50A versiyonları) kullanılmış). Bu motor, makinenin yüksek irtifalardaki performansını artıran yeni bir tek kademeli kompresöre sahipti. Yeni motor daha yüksek maksimum hıza ve tırmanma oranına izin verdi. Önceki versiyonlarda olduğu gibi, makineyi kontrol etmek için gereken kuvvetleri azaltan kanvas yerine kanatçıkların metal bir kaplaması da eklendi.

Bu değişiklikler sayesinde uçağın, Bf 109F'nin yeni versiyonuna en azından eşit bir rakip olduğu ve Mk III versiyonuyla karşılaştırılabilir bir performansa sahip olduğu ortaya çıktı. Mart 1941'de böyle değiştirilmiş bir makinenin seri üretimine başlanmasına karar verildi. Başlangıçta, üzerine farklı silahların monte edilebileceği iki tip kanat kullanıldı, dolayısıyla iki alt versiyon oluşturuldu: Mk Va (tip A kanat) - 8 km 7,7 mm kalibreli ve Mk Vb (tip B kanat) - 2 20 mm ve 4 km 7,7 mm. Ekim 1941'den itibaren, ana direğin güçlendirildiği ve 2 inç (5,08 cm) ileri hareket ettirildiği Vc yıkımında tamamen yeni bir C tipi kanat (başlangıçta Mk III versiyonu için geliştirildi) kullanıldı. Bu tipte çeşitli silah çeşitleri kullanılabilir: 4 adet 20 mm top veya A veya B tipi silah kombinasyonları. Pratikte 2 adet 20 mm top kullanıldı, ancak her top için 120 adet rezerv ve 4 km'lik bir yedek top kullanıldı. km başına 350 rezerv. Üstelik her kanadın altına 113 kg ağırlığa kadar bomba asılabilecek. Bu versiyondan 94'ü Va, 3.923'ü Vb ve 2.447'si Vc olmak üzere toplam 6.478 makine üretildi (1941 baharından itibaren). Bazı makinelerde, karbüratöre hava girişinde burun altına filtreler takılarak makinelerin çöl koşullarında (Kuzey Afrika) çalışmasına uygun hale getirilmesi, ancak makinenin performansının düşmesine neden oldu.

 

Mistercraft Hakkında

Mistercraft Hobby Kits Kraf Polonya'da bir plastik model oyuncak şirketidir. Merkezi Doboroszyce bulunmaktadır. Mistercraft, plastik maket kitleri ve dekaller üretmektedir. Uçak, helikopter, gemi, araba ve çeşitli Dünya savaşlarına ait araç maketlerini bulabilirsiniz.


 
Ölçek
1/72 ÖLÇEK
STOK DURUMU
YENI
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR