Hasegawa 30069 1/72 Ölçek, M-1 Abrams ve Leopard 2 NATO Ana Muharebe Tankları, (2 Adet Tank), Askeri Araç Model kiti (HG30069)

Marka : HASEGAWA
Fiyat : ₺1.094,86(KDV Dahil)
Stok Miktarı : 30
Barkod : 6924007799306

sezon kodu

Ölçek : 1/72 ÖLÇEK

 

Hasegawa 30069 1/72 Ölçek, M-1 Abrams ve Leopard 2 NATO Ana Muharebe Tankları, (2 Adet Tank), Askeri Araç Model kiti

Marka: Hasegawa
Stok Kodu: HG30069
Ölçek: 1/72 (Gerçeğinin 1/72 kez küçültülmüş modelidir)
Tipi: Model kit (yapıştırarak birleştirmek ve boyamak gerekir)
Malzeme: Plastik

1/72 M-1 Abrams ve Leopard 2 Maketi İçindekiler

  • Plastik enjeksiyon parçalar
  • Dekal
  • Montaj Kılavuzu
 

Model Kit Özellikleri

  • Plastik parçalardan oluşmaktadır.
  • Parçaları yerinden çıkarmak için çerçeve makası kullanınız.
  • Parçalardaki çapakları temizlemek için maket bıçağı ve zımpara kullanınız.
  • Parçalar arası oluşacak boşlukları dolgu malzemesi (Putty) ile doldurun ve zımparalayınız.
  • Kutu içinden yapıştırıcı ve boya çıkmamaktadır.
  • İçerisindeki montaj kılavuzu ile gerekli birleştirme işlemlerini yapabilirsiniz.
  • Kılavuzda belirtilen renklerle boyamanız tavsiye edilir.
 

BU ÜRÜNÜ BİTİRMEK İÇİN İHTİYACINIZ OLAN MALZEMELERİ SAYFANIN EN ALTINDA BULABİLİRSİNİZ

 
Hobbytime Yorumu

M1 Abrams, modern bir 3. nesil Amerikan Ana Muharebe Tankıdır. Aracın ilk prototipleri 1970'li yıllarda oluşturulmuş olup, 1979 yılında başlanan seri üretim günümüzde de devam etmektedir. Bugüne kadar (2018) bu türden yaklaşık 10500 tank üretildi. M1 Abrams, Avco Lycoming AGT-1500C 1500 hp turbo şaftlı (türbin) motorla güçlendirilmiştir . Araç, M1 versiyonunda 105 mm M68A1 tank topuyla, M1A1 ve sonraki sürümlerde ise 120 mm M256 tank topuyla donatılmıştır. Ek silahlanma 1 adet 12,7 mm makineli tüfek ve 2 adet 7,62 mm M240 makineli tüfektir.

M1 Abrams, ABD Ordusu'nun yirminci yüzyılın 60'lı yıllarında duyurduğu yeni bir Ana Muharebe Tankı talebine yanıt olarak yaratıldı . Yeni araç, ABD Ordusu'ndaki Patton ailesi tanklarının (M47-M48-M60) yerini alacaktı. MBT-70 olarak belirlenen projede ilk olarak Alman firmalarıyla iş birliği başlatıldı. Ancak birkaç yıl sonra işbirliği sonlandırıldı ve daha fazla çalışma yalnızca Amerikan şirketlerine, özellikle Chrysler Savunma endişesine odaklandı. Neredeyse 15 yıl süren çok uzun bir analitik, inceleme ve deneysel çalışma sürecine rağmen, 1980'lerin başında M1 Abrams hattına tanıtıldı. Neredeyse devrim niteliğinde bir yapı olduğu ve o zamanki Sovyet yapılarından çok daha üstün olduğu ortaya çıktı. M1 Abrams Güçlü bir 1500 HP motor kullanımı sayesinde, öncelikle - 1979'dan önce - bu sınıftaki tanklarda benzeri görülmemiş hareket kabiliyeti ve manevra kabiliyeti ile karakterize edilir. Diğer bir konu ise türbin motorunun seçiminin pek başarılı olmadığı, çünkü çok dikkatli bakım gerektirdiği ve alev almaya yatkın olduğu. M1 Abrams ayrıca kompozitler ve SKO (ateş kontrol sistemi) kullanan çok iyi bir zırha sahiptir. M1A1 versiyonunda ayrıca 120 mm'lik harika bir topla silahlandırılmıştı. M1 Abrams'ın seri üretimi sırasında tankın çeşitli versiyonları oluşturuldu . İlk önemli iyileştirmeler, 1985 yılında üretimine başlanan M1A1 versiyonunda yapıldı; esas olarak 105 mm'lik top yerine çok daha etkili 120 kalibrelik top kullanıldı. 1992 yılında M1A2 versiyonu, önceki versiyonlara göre çok daha zengin elektronik donanıma ve seyreltilmiş uranyum kullanan zırha sahip olarak seriye girdi. Ardından daha da mükemmel zırha sahip M1A2 SEP versiyonu geldi. Abrams tankının son geliştirilen versiyonları, gelişmiş bilgi alışverişi, savaş alanı kontrolü, atış kontrol sistemleri ve geliştirilmiş ikincil silah kontrol sistemlerine sahip M1A2 SEPv2 ve M1A2 SEPv3 versiyonlarıdır. M1 Abrams tankı Suudi Arabistan, Avustralya, Mısır ve Kuveyt dahil olmak üzere birçok ülkeye ihraç edildi. Bu tür araçlar, en önemlileri 1990-1991 Körfez Savaşı ve 2003 Irak Savaşı olmak üzere birçok operasyonda yer aldı.

Leopard 2, modern bir 3. nesil Alman Ana Muharebe Tankıdır. Aracın ilk prototipleri 1973 yılında yapılmış olup, 1979 yılında seri üretimine başlanmış olup, günümüze kadar devam etmektedir. Bugüne kadar (2018) bu türden 3.480 tank üretildi. Leopard 2, 1500 HP gücündeki MTU MB 873 Ka 501 motordan güç alıyor. Araç, tek bir 120 mm Rheinmetall Rh-M-120 top ve iki adet 7,62 mm MG3 makineli tüfekle donatılmıştır.

Leopard 2 , Bundeswehr'in 1960'ların başında duyurduğu yeni Ana Muharebe Tankı talebine yanıt olarak geliştirildi . Yeni araç, Batı Alman ordusundaki Leopard 1 tanklarının yerini alacaktı. Başlangıçta MBT-70 olarak adlandırılan bir projede Amerikan şirketleriyle (örneğin Chrysler) işbirliği yapıldı. Ancak birkaç yıl sonra işbirliği sonlandırıldı ve daha fazla çalışma yalnızca Alman şirketlerine odaklandı. Neredeyse 15 yıl süren çok uzun bir analitik, çalışma ve deneysel çalışma sürecine rağmen, 1979'da seriye tanıtılan Leopard 2'nin devrim niteliğinde olduğu ve o zamanki Sovyet tasarımlarını geride bıraktığı ortaya çıktı. Pek çok analist, M1 Abrams, Fransız Leclerc veya çok daha sonraki Rus T-90 tankı da dahil olmak üzere, tarihteki üçüncü neslin ilk tankı olduğunu düşünüyor. Leopard 2, 1500 HP'lik güçlü bir motorun kullanılması sayesinde, 1979'dan önce bu sınıftaki tanklarda benzeri görülmemiş hareket kabiliyeti ve manevra kabiliyeti ile karakterize edilir. Ayrıca kompozitler ve SKO (ateş kontrol sistemi) kullanan çok iyi bir zırha sahiptir. Aynı zamanda 1980'li ve 1990'lı yıllarda birçok NATO ülkesi için standart haline gelen muhteşem Rh-M-120 topuyla da silahlandırılmıştı. Leopard 2'nin seri üretimi sırasında tankın birkaç versiyonu oluşturuldu ; bunlardan ikisi özel ilgiyi hak ediyor: A 4 ve A 6. İlk kez 1985'te ortaya çıkan A 4, oldukça gelişmiş ve geliştirilmiş bir tanka sahip. önceki SKO versiyonlarının yanı sıra geliştirilmiş taret ve ön zırh gövdesi. Aynı zamanda en çok ihraç edilen versiyondur. 21. yüzyılın başında, esas olarak Rh-M-120 topunu önemli ölçüde daha uzun namlulu (L / 55) alan ve delme kapasitesini önemli ölçüde artıran A 6 versiyonu oluşturuldu. Leopard 2 tankının en son geliştirilmiş versiyonu, 2014 yılında Bundeswehr'in ekipmanına giren A 7 versiyonudur. Çok yüksek savaş değeri nedeniyle Leopard 2, Avusturya, Şili, Danimarka, Finlandiya dahil birçok ülkeye ihraç edildi. A 4 ve A 5 versiyonlarında bu türden 247 tanka sahip olan Yunanistan, İspanya, Hollanda, Norveç veya Polonya.

 

Hasegawa Hakkında

Hasegawa Corporation (株式会社ハセガワ, Kabushiki Gaisha Hasegawa ) , uçaklar , arabalar , gemiler , askeri araçlar , model zırh , model uzay aracı ve bilim kurgu kitleri dahil olmak üzere çeşitli araçların plastik model kitlerini üreten bir Japon şirketidir. Merkezi Shizuoka'da bulunan Hasegawa , o kadar geniş bir ürün yelpazesine sahip olmasa da komşusu Tamiya ile rekabet etmektedir. Öncelikle polistiren kullanan Hasegawa kitleri tipik olarak çok doğru kabul edilir, ancak yine de çok yüksek standartta olmasına rağmen Tamiya kitlerinin sunduğu montaj kolaylığından yoksundur.

Hobbico'nun Great Planes Model Distributor bölümü tarafından Kuzey Amerika'ya ithal edilmektedir.Hasegawa, ABD dağıtımı için Dragon Models Limited ile uzun süredir devam eden anlaşmasını 2010'un başlarında sonlandırdı. Hasegawa ayrıca Revell ithal ediyorkitleri Japonya'ya getirir ve bunları hem Revell markası hem de kendi marka etiketi altında satar ve Revell, Hasegawa kitlerini Avrupa ve Kuzey Amerika pazarları için sık sık yeniden kutular. Kendi boya ürünleri serisine sahip olmayan Hasegawa kitleri, özellikle GSI Creos marka boyalar olmak üzere Gunze Sangyo ürünlerinin kullanımını belirten talimatlarla birlikte gelir. Bu, şirket içi markalarının kullanımını belirleyen Tamiya'nın aksine. Hasegawa, ana ürünlerinin çok sayıda küçük varyasyonunu piyasaya sürmesi, genellikle az sayıda parça eklemesi veya değiştirmesi veya yalnızca kit için çıkartmaları değiştirmesiyle tanınır. Bu strateji, kit araçlarına yaptıkları yatırımın getirisini daha hızlı en üst düzeye çıkarmalarına olanak tanır, çünkü bu tür küçük varyasyonların üretimi, orijinalin üretim maliyetiyle karşılaştırıldığında çok az maliyetlidir. Bu tür varyasyonların çoğu genellikle yalnızca bir kez yayınlanır.

Maket Yapım Kılavuzu
Ölçek
1/72 ÖLÇEK
STOK DURUMU
YENI
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR