Dragon 6005 1/35 Ölçek, Alman Paraşütcüler (Monte Cassıno 1944) Figürleri, Plastik Model kiti (DG6005)

Marka : DRAGON
Fiyat : ₺566,03(KDV Dahil)
Stok Miktarı : 11
Barkod : 6924007787785

sezon kodu

Ölçek : 1/35 ÖLÇEK

 

Dragon 6005 1/35 Ölçek Alman Paraşütcüler (Monte Cassıno 1944) Figürleri Plastik Model Kiti

Marka: Dragon
Stok Kodu: DG6005
Ölçek: 1/35 (Gerçeğinin 1/35 kez küçültülmüş modelidir)
Tipi: Model kit (birleştirmek ve boyamak gerekir)
Malzeme: Plastik

1/35 Alman Paraşütcüler (Monte Cassıno 1944)) Maketi İçindekiler

  • Plastik enjeksiyon parçalar
  • Montaj Kılavuzu
 

Figür Özellikleri

  • Plastik parçalardan oluşmaktadır.
  • Parçaları yerinden çıkarmak için çerçeve makası kullanınız.
  • Parçalardaki çapakları temizlemek için maket bıçağı ve zımpara kullanınız.
  • Parçalar arası oluşacak boşlukları dolgu malzemesi (Putty) ile doldurun ve zımparalayınız.
  • Kutu içinden yapıştırıcı ve boya çıkmamaktadır.
  • İçerisindeki montaj kılavuzu ile gerekli birleştirme işlemlerini yapabilirsiniz.
  • Kılavuzda belirtilen renklerle boyamanız tavsiye edilir.
 

BU ÜRÜNÜ BİTİRMEK İÇİN İHTİYACINIZ OLAN MALZEMELERİ SAYFANIN EN ALTINDA BULABİLİRSİNİZ

 
Hobbytime Yorumu

Fallschirmjäger, iki savaş arası dönemden ve İkinci Dünya Savaşı'ndan kalma Alman hava indirme birimleri için kullanılan ortak bir terimdir. İlk paraşüt birimi 1936'da Nazi Almanyası'nda düzenlendi - belki de önceki yılki Sovyet manevraları sırasında yapılan gözlemlerin bir sonucu olarak. İlk paraşütçüler ekibi Herman Göring'in girişimiyle oluşturuldu ve Luftwaffe'ye atandı. Bir yıl sonra (1937), bu türden ilk birim Wehrmacht'a, daha doğrusu kara kuvvetlerine tabi tutuldu. 1938 yılında bu birimler birleştirilerek genişletilerek General Kurt Öğrenci komutasında 7.Havacılık Tümeni oluşturuldu. Paraşütçü piyadelerden, planör taşımak üzere eğitilmiş birliklerden ve savaş alanına uçaklarla taşınan piyadelerden oluşuyordu. İkinci Dünya Savaşı sırasında daha fazla Fallschirmjäger birimi oluşturuldu. 1943 yılında 7.Havacılık Tümeni temelinde 1. ve 2.Paraşüt Tümenleri kuruldu. 1939-1941 döneminde, Alman Fallschirmjäger'i amacına uygun olarak kullanıldı (örneğin, 1940'ta Batı Avrupa'daki çatışmalar sırasında), ancak 1941'de Girit'teki çatışmalar sırasında yaşanan ağır kayıplardan sonra, Alman paraşüt birlikleri başladı. öncelikle elit piyade birimleri olarak kullanılacak ve bu görevde çok başarılı olduklarını kanıtlayarak Müttefikler arasında "Yeşil Şeytanlar" lakabını kazandılar.

Polonya'da Monte Cassino Muharebesi olarak bilinen Batalia, özünde, günümüz İtalya'sında 17 Ocak - 19 Mayıs 1944 tarihleri arasında Müttefik ve Alman orduları arasında gerçekleşen bir dizi çatışma ve muharebedir. Mayıs 1944'te savaşa yaklaşık 105.000 kişi katıldı. Müttefik askerler ve yaklaşık. 80 bin. Alman askerleri. Müttefikler tarafında, bu operasyonun başkomutanı Mareşal Harold Alexander, Alman tarafında ise Mareşal Albert Kesserling tarafından yürütülüyordu. Oysa Monte Cassino'da Alman savunmasını kıran Polonya Silahlı Kuvvetleri 2. Kolordu komutanı General Władysław Anders'ti. Liri nehri vadisi ve çevresinde bulunan Monte Cassino tepesi (bu bölgedeki diğer tepelerle birlikte) doğal bir bariyerdi, İtalya'nın güneyinden kuzeye, Roma'ya doğru ilerleyen orduyu durdurabiliyorlardı. Albert Kesserling bunun farkındaydı ve bu nedenle Müttefiklerin Sicilya ve Güney İtalya'ya çıkarma yapmasından kısa bir süre sonra, bu bölgede Gustav Hattı adı verilen bir tahkimat kuşağının oluşturulmasını emretti. Bu hat, 17 Ocak 1944'te başlayan Müttefik saldırılarının durdurulmasında etkili bir bariyer olduğunu kanıtladı. Daha sonra Şubat-Nisan 1944'te gerçekleştirilen saldırılar, Alman mevzilerini zorlasa da bir atılımla sonuçlanmadı. Son bir atılımla sonuçlanan ve Polonya ordusunun büyük rol oynadığı saldırı, 12 Mayıs 1944'te başlatıldı ve 16 Mayıs'ta yeniden başladı. Son olarak Mayıs ayında Monte Cassino'daki Benedictine manastırının kalıntılarını ele geçirdi. 18. Savaştaki zaferin sembolik mührü, Monte Cassino tepesinden çalınan borazan sesiydi. Öte yandan 2. Kolordu askerlerinin kahramanlığı, savaştan sonra şunları söyleyen Mareşal Alexander tarafından takdir edildi: "[...] Eğer bana, komutam altında olmasını isteyeceğim askerler arasında bir seçim hakkı verilseydi , seni seçerdim - Polonyalılar

 

Dragon Model Hakkında

1987 yılında kendi tasarımlarına göre plastik Model Kitleri üretmek ve daha sonra farklı ülkelerdeki acenteler aracılığıyla dünyanın her yerine ihraç etmek için kurulmuştur . DML'nin ürettiği yüksek kaliteli ürünler, dünya çapındaki dergilerden ve modelleme topluluklarından çok sayıda ödül kazanmıştır. Ürünler "Dragon" etiketi altında pazarlanmaktadır. DML, kuruluşundan bu yana sürekli olarak yeni ekipman ve araçlara sermaye yatırmaktadır. Kuruluşundan bu yana şu anda 1.000'den fazla ürün yayınladı. Son yıllarda, DML'nin ürünlerinin tamamı ODM ürünleri olmak üzere ABD'de "Revell/Monogram", Avrupa'da "Revell" ve "Italeri" ve Japonya'da "Hasegawa" ve "GSI" etiketi altında pazarlandığı görüldü.

Şu anda DML'nin iş kapsamı plastik modeller, aksiyon figürleri, döküm koleksiyon ürünleri, reçine, PVC ve vinil ve R/C ürünlerini içermektedir. Dragon, birçok alanda endüstri standardını belirliyor ve birçok ürün serisinde pazar lideri. Kaliteli ürünleri, Hobbyitme ve benzerlerindeki koleksiyoncular tarafından çok rağbet görüyor ve gerçekten de DML, diğer üreticilerin taklit etmesi için bir örnek oluşturdu.

Ölçek
1/35 ÖLÇEK
STOK DURUMU
DIGERLERI
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR